본문 바로가기

자유게시판

ورق سیاه چیست؟

본문

ورق‌های سیاه که دارای ضخامت ۲.۲ میلی متر هستند، تنها با عرض رول ۶۰۰ و صفحه برش خورده ۱۲۵۰ در بازار موجود است. این در حالی است که ورق‌های ۲.۳۵ نیز با همین ابعاد به بازار ارائه می‌شوند. ورق‌های سیاه ۲.۵ میلی متری را نیز با عرض ۱۰۰۰ و طول ۲۰۰۰ به صورت برش خورده تولید می‌شود. ورق‌های ۲.۸ میلی متری را نیز تنها به صورت رولی و با عرض ۱۰۰۰ قابل تهیه هستند. ورق‌های سه میل برش خورده با عرضی بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ و طول ۲ تا ۶ هزار به بازار ارائه می‌شوند. این در حالی است که همین ضخامت را اگر بخواهید به صورت رولی تهیه کنید، عرضی بیشتر از ۱۵۰۰ میل به شما ارائه نخواهد شد. ورق‌های ۴ میل نیز اندازه‌هایی در همین حدود دارند. به طور کلی می‌توان گفت اندازه‌های عرض بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ شایع‌ترین اندازه برای قيمت ورق گالوانیزه‌های سیاه هستند. همه این‌ها در حالی است که طول عمده این ورق‌ها گاه به ۶۰۰۰ میلی متر نیز می‌رسد. در ادامه نمونه جدولی برای ابعاد ورق سیاه به شما ارائه می دهیم:

مرحله دوم: قيمت ورق گالوانیزه فرآیند گالوانیزه کردن
دومین مرحله برای تولید ورق گالوانیزه رنگی، آماده کردن ورق‌های گالوانیزه است. در این مرحله، ورق‌های فولادیِ تمیز شده و برش‌کاری شده به لایه‌ای نازک از جنس فلز روی مجهز می‌شوند. به‌ صورت کلی، دو روش اصلی برای گالوانیزه کردن ورق‌های فولادی وجود دارد: قيمت ناودانی گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد.

میلگرد A3
در نوع A3 هم ما شاهد آج در سطح میله‌ها هستیم، ولی این آج‌ها به شکل جناقی هستند. با این حال، ویژگی برجسته‌ی آن‌ها نه در شکل عاج، بلکه در درجه سختی و استحکام بیشتری است که دارند. همین ویژگی باعث می‌شود شکل‌پذیری و جوش‌پذیری کمتری از نوع‌های قبلی داشته و شکننده‌تر باشند. بنابراین، استفاده از آن‌ها در مناطق مستعد زلزله یا برای جوشکاری ممنوع است.

مطابقت با استانداردها
انجام بررسی‌های قبلی همیشه امکان‌پذیر نیست و به‌خصوص برای مصرف‌کننده نهایی دشوار خواهد بود. بنابراین، شاید بهتر باشد آن‌ها بر اساس استانداردها اعتماد کرده و بر اساس آن‌ها تصمیم‌گیری کنند. استانداردهای مختلفی در صنعت میلگرد وجود دارد که برخی مثل ASTM، BSI، CEN، ACI 318، GB 1499 و… جهانی هستند. در کشور ما ایران هم با کمک و بهره‌گیری از همین موارد، استاندارد INSO3132 شکل گرفته که کارخانه‌ها باید مطابق با آن عمل کنند. بنابراین، محصولاتی که این استانداردها را دارند را می‌توان قابل قبول و اطمینان در تلقی کرد. در مقاله‌ای جداگانه، به بررسی کامل انواع استاندارد میلگرد پرداخته‌ایم.

ضخامت ورق سیاه معمولاً از ۲ میلی‌متر شروع می‌شود و تا ۱۰۰ میلی‌متر نیز می‌رسد. ورق های سیاه با ضخامت‌های پایین‌تر، مانند ۲ میلی‌متر، معمولاً برای کاربردهایی مانند ساخت سقف، دیوار و سازه‌های سبک استفاده می‌شوند. ورق های سیاه با ضخامت‌های بالاتر، مانند ۱۰۰ میلی‌متر، معمولاً برای کاربردهایی مانند ساخت سازه‌های سنگین، مخازن و صنایع نفت و گاز استفاده می‌شوند. البته، ضخامت آن‌ها به نوع و شکل تحویل نیز بستگی خواهد داشت. برای مثال، کلاف‌های ورق سیاه که به شکل رول شده ارائه می‌شوند،‌ ضخامتی نهایتاً برابر با ۱۵ میلی‌متر دارند و نمونه‌های ضخیم‌تر به شکل شیت و فابریک ارائه می‌شوند. در جدول زیر ۴ مورد از پرکاربردترین انواع ورق سیاه و ویژگی‌های آن‌ها را بررسی کرده‌ایم.